Ugly Love - Coolleen Hoover



Adı: Ugly Love
Yazar: Colleen Hoover
Goodreads Puanı: 4,33
Benim Puanım: 3

New York Times’ın çok satan yazarı Colleen Hoover yürekleri sızlatan yeni bir aşk hikâyesiyle geri dönüyor.
Tate Collins havayolu pilotu Miles Archer’la tanıştığında, bunun ilk görüşte aşk olduğunu düşünmez. Birbirlerini arkadaş olarak görecek kadar bile iletişim kurmazlar. Tate ve Miles’ın tek ortak noktası birbirlerine karşı inkâr edilemez bir çekim hissetmeleridir. Tutkularını açıkça ortaya koyduklarında, kusursuz bir planları olduğunu anlarlar. Genç adam aşk peşinde değildir, genç kadının ise aşka ayıracak vakti yoktur, geriye sadece seks kalır. Tate, Miles’ın ona sunduğu iki kurala uyduğu sürece anlaşmaları şaşırtıcı bir şekilde sorunsuz olacaktır.


Asla geçmişim hakkında soru sorma.
Bir gelecek bekleme.

İdare edebileceklerini düşünürler, ama çok geçmeden bunun hiç de kolay olmadığını anlarlar.

Kalplere sızılıyor.

Sözler bozuluyor.

Kurallar çiğneniyor.

Aşk çirkinleşiyor.

Konusu 

Tate hemşirelik okuyan bir üniversite öğrencisi. Staj yapmak için pilot olan abisinin yanına taşınıyor geçici bir süreliğine. Taşınacağı ilk gün kapısının önünde sızmış bir adam görüyor. Bir mücadele adamı kapının önünden çekiyor ve eve giriyor. Sonra abisinden öğreniyor ki meğer o sarhoş abisinin arkadaşıymış ve onu eve alması gerekiyormuş. Adamı eve alıp kanepeye yatırıyor. Ertesi sabah adam kafa karışıklığı ile uyanıp Tate ile karşılaşıyor ve biz Miles ile tanışmış oluyoruz. :)

Kitap Şükran Günü için Tate ve abisinin eve giderken Miles'ın da onlara katılmasıyla devam ediyor ve çiftin ilişkisinin temeli atılıyor. Asıl olaylar Şükran Günü yemeğinden döndükten sonra başlıyor.
Miles geçmişinde ilişki konusunda travma yaşamış bu nedenle kendini her türlü duygusal ilişkiye kapatmış bir karakter. Öyle ki 6 yıl boyunca hiç bir kızla öpüşmemiş bile. Ki bu nedenle Tate'in abisi Corbin tarafından eşcinsel sanılıyor kitabın bu kısmı çok eğlenceliydi :) Tate ise ilişki konusunda abi baskısı altında kalan bir kız. Abisi Tate karşı çok korumacı davranıyor ve durum Tate'in hiç hoşuna gitmiyor.


Yorumum
Kitabı okurken gülümsediğim, hüzünlendiğim, sinirlendiğim, gıcık olduğum yerler oldu. Kitapta çok fazla klişe vardı. Bir ikisini söyleyeyim, spoiler değiller çünkü kitabın daha başında oluyorlar. Mesela; Miler ile Corbin taa üniversiteden arkadaşlar, aynı pilot okuluna gitmişler. Ama Tate ile tanıştıkları yıl ilk defa Şükran Günü yemeğine katılmak durumunda kalıyor. Eğer Tate'i tanıdıktan sonra bu durumu Miles ayarlamış olsaydı anlardım ama babasının işi çıkıyor ve Corbin de ona yalnız kalma diyor ve yemeğe davet ediyor. :S  Tate'in hemşirelik okuduğunu söylemiştim yada tıp okuyor tam emin değilim. Yemekte Miles elini kesiyor ve tabii ki de elini dikme işi Tate kalıyor ve bu işlem niyeyse banyoda ikisi baş başa iken yapılıyor. Kitapta beni rahatsız eden kısımlar bunlardı ama kitap ilginç bir şekilde kendisini okutuyor. Bence bunda en büyük etken Miles'in dilinden 6 yıl önceye gidilmesi ve Miles'ın 6 yıl önceki halini de okuyor olmamız. Benim en hoşlandığım kısım bu oldu. Bazı yerlerde Miles'ı dövesim gelse de çoğu yerde kafasını okşayıp ahh canııımm diyesim geldi. Çok yaralı ve çok tatlı bir karakter. Tate ise tam bir mal. Yani bu kadar sinir olduğum nefret ettiğim başka bir ana  karakter olmadı şimdiye kadar. Okurken kitabı kaldırıp duvara fırlatasım geldi onun yüzünden.

Genel olarak kitap okunabilir. Tavsiyem fazla bir beklentiniz olmadan okuyun. Hatta hiç bir beklentiye girmeyin okurken. Benim beklentim çok yüksekti okurken o yüzden beklentimin altında kaldı. Ama okunabilecek bir kitap tavsiye ederim.







Share:

0 yorum:

Yorum Gönder