The Girl in the Book || Film Yorumu


Türü: Dram
Yapım: ABD
Senaryo: Marya Cohn
Yönetmen: Marya Cohn
Oyuncular: Emily VanCamp, Michael Nygvist, Ana Mulvoy-Ten
Yılı: 2015
Imdb Puanı: 6,1 
Benim Puanım: 7/10


Tanıtım

New York yayıncılık dünyasında genç bir editör olan Alice Harvey, eski çok satan kitap yazarının tekrar hayatına girmesiyle geçmişimdeki rahatsız edici bir bölümle tekrar yüzleşmek zorunda kalır. 
(Imdb tanıtımı)


15 yıl önce Alice'in babasının yardımıyla yayıncılık dünyasında hızla başarı yakalayan yazar Milan, aslında Waking Eyes kitabından sonra o başarıyı tekrar yakalayamamıştır. Kitabın yeni edisyonunun özel baskısını Alice'in çalıştığı yayın şirketi alır. Patronu kitabın kapak görseli, basın duyurusu gibi işlerini Alice'e verir. Alice'in zaten bozuk olan hayatı gittikçe daha kötüleşmeye başlar. Sorunlarını tek gecelik ilişkiler yaşayarak atlatmaya çalışan Alice bu defa ki sorununu o kadar kolay atlatamaz. 


Yorumum


Filmi ilk bakışta açma nedenim adıydı tabii ki. Kitaptaki Kız diyor yani kötü olamaz diye düşünmüştüm ve haklıymışım. Hakikaten güzel bir filmdi. Sapıklığa ve gereksiz açıklığa, acıtasyona girmeden güzel bir konuyu hakkıyla işlemişler bence.

Alice Harvey


Oyuncu seçimleri çok yerindeydi. Özellikle Alice'in gençliği ve günümüzdeki halini güzel yansıtmışlar.

Genç Alice
Alice ve Milan


Biraz ağır ilerleyen, aslında başından sonu belli olan filmlerden ama izletiyor kendini. Alice'in kendini kurtarmasını merakla bekledim. Sürekli hadi kızım kalk artık ayağa diyesim geldi. Alice'in toparlanması için gerçekten dibi görmesi gerekti. Filmin başında bu kız zaten diplerde nasıl daha beter olabilir ki hayatı diye düşünebilirsiniz ama oluyor. Hakikaten dibi görmeden suyun üzerine çıkılmıyormuş.

Kitap okumaya, yazarlığa, editörlüğe ya da yayın sektöründe herhangi bir alana ilginiz varsa filmi çok beğenirsiniz. Benim gibi :)


Fragmanı da bırakayım, ilginizi çekerse bakın ;)



Share:

0 yorum:

Yorum Gönder